Egy páciens vallomása

Nyárfalevélként reszketek a legegyszerűbb kezelések előtt is, a félelmemet csak a fogorvos magabiztossága, szakértelme, tapasztalata tudja oldani. Dr. Mayer Szabolcs székébe ülve azonnal megnyugszom, a várakozás közben kialakult aggodalom elcsitul, tudom, hogy jó kezekben vagyok.

Még neki sem meséltem el, hogy miként választottam őt sok-sok évvel ezelőtt. Mielőtt saját rendelőt nyitott, egy belvárosi fogászaton dolgozott. Megkérdeztem a recepciós kisasszonyt, hogy kinél a leghosszabb a várólista. Ingatta a fejét, hogy Mayer doktor reménytelen, válasszak mást. Én nem tágítottam, azóta ő a fogorvosom.

Többször előfordult, hogy miközben engem kezelt, nyílt az ajtó, és áthívták egy másik rendelőbe. Jó pár ilyen alkalom megismétlődött, amire rájöttem, hogy a komplikáltabb esetekhez hívják őt segítségül kollégái. Azóta is megnyugvás éreznem, hogy az ő páciense lehetek.

Nagyon örültem, amikor megnyitotta saját, mostani rendelőjét, mert biztos voltam benne, hogy széles körű szakmai tapasztalata alapján alakítja orvos és páciens számára egyaránt ideálissá.

Abban is biztos voltam, és ezt azóta a tapasztalat igazolta is, hogy csupa olyan szakembert gyűjt maga köré, akikre megnyugvással bízom magam.

Páciensként mit is várok el? Komplexitást. Az orvos szaktudását a legmodernebb technológia és anyagok alkalmazása juttatja érvényre.

Dr. Mayer Szabolcs rendelőjében elérhető a legkorszerűbb diagnosztika. Egy nagy felbontású panoráma Röntgen-felvétel elkészítése helyben éppúgy azonnal megoldható, mint egy mobil-Röntgen a fogorvosi székben.

Az is fontos számomra, hogy az orvosi eszközök és a kezeléshez használt anyagok korszerűek legyenek. Az Evidental fogászatban páciensként találkoztam olyan fogpótlási megoldásokkal és anyagokkal, amikről nem sokkal korábban még csak az újságban olvastam.

Ennek köszönhetően sikerrel mentette meg olyan fogaimat is Mayer doktor úr, amikről már magam is lemondtam, vagy pótolt ki bravúrosan hiányt, amiről azt hittem, lehetetlen.

Páciensként mindig a fogorvosra figyelünk. Észrevették már az asszisztensét? Nem? Az a jó! Ezt is szeretem az Evidental fogászaton. Dr. Mayar Szabolcs olyan asszisztenseket képzett ki maga mellé, akik gördülékeny profizmussal segítik a fogorvos munkáját.

Ahogy telnek az évek, újabb és újabb fogászati problémák elé állít a sors. Ilyenkor hajlamos vagyok azt gondolni, hogy az emberi fogsor az evolúció csődje, és a fogorvosoknak ezzel a kihívással kell felvenni a versenyt.

Egy új helyzetben nagyon fontosak a korábbi kedvező tapasztalatok. Eszembe jut, hogy dr. Mayer Szabolcsnál korántsem volt olyan gyötrelmes egy gyökérkezelés, mint amivel ismerőseim riogattak a kezelés előtt. Komplikációk nélkül kerültek fel koronák és hidak a fogsoromra. Esetemben sajnos több a híd, mint Budapesten a Dunán.

Most fogbeültetés előtt állok. Belépve a rendelőbe, a recepciós pult fölötti polcra nézek, rajta a két átlátszó gömbbel, amikben boros dugókhoz hasonlóan gyűlnek a korábbi beültetésekhez használatos műfogak apró kapszulái. Megszámlálhatatlanul sok, megannyi sikeres műtét trófeái. Jó érzés, hogy tapasztalt orvos biztos kezei várnak.

Ács Gábor